Trondheim

Trondheim er den tredje mest folkerike kommunen i Norge. Byen har et godt utvalg av boliger, fra historiske leiligheter til moderne nybygg og omkranses av vakre naturområder. Byen har et godt utvalg av butikker, restauranter og et rikt kulturliv, samt et sterkt og variert næringsliv. Trondheim er en studentby og bidrar til å gi byen et ungt og levende tilsnitt.

 • 18,5%

  prisvekst siste 3 år

 • 51 842 kr/kvm

  gjennomsnitt 4. kvartal 2022

 • 38 dager

  gjennomsnittlig salgstid

 • 39 min

  til Værnes flyplass

Litt om Trondheim.

Trondheim er Norges tredje største by, men mange av innbyggerne vil hevde at den er den viktigste. Trondheimingene er stolte av byen sin og med god grunn, Trondheim har spilt en viktig rolle i Norges historie og gjør det fremdeles. Byen har alltid vært et knutepunkt for handel og samferdsel i Midt-Norge, her møtes Dovrebanen og Nordlandsbanen og E6 går gjennom kommunen.

Tettstedet Trondheim hadde ca. 195 000 registrerte innbyggere i januar 2022 med vekt på registrerte – Trondheim er en studentby, og mange er her i flere år uten å melde flytting. Dette er med på å gi byen en ung befolkning som skaper en by med et levende og spennende samfunn.

Spennende, variert og fint.

Boligtilbudet i Trondhjem er variert. Her ligger det alt fra boliger med historie som telles i århundre til moderne boliger og leilighetsbygg. Det finnes også helt konkrete planer for videre utbygging, Trondheim vokser, både når det gjelder innflytting og fødselstall. Byen har alle butikkene og utestedene du forventer av en studentby med flere hundre tusen innbyggere, og et sterkt og variert næringsliv med gode muligheter for karriereutvikling. Mange av studentene som kommer bestemmer seg for å bli.

Blikket festet fremover. Stolt historie i ryggen.

Kulturlivet i Trondheim er rikt. Byen har en rekke kulturinstitusjoner, museer, teatre, kinoer, konserter og festivaler, mange med et renomme som strekker seg langt utover bygrensene. Trøndelag Teater, Trondheim symfoniorkester og Studentsamfunnet i Trondheim er institusjoner som blir nevnt i nasjonal sammenheng.

Byens betydning for Norges historie er også svært tilstede i bybildet, Stiftsgården, Erkebispegården og Kristiansten festning er synlige bevis. Nidarosdomen er også i særklasse. Norges største katedral, påbegynt i ca. 1070 og en bygning håndverkere fra hele Europa var med på i reise. Noen av dem satt igjen signaturer i stein, disse kan du lese fremdeles. Nidarosdomen er Norges signingskirke, nasjonalhelligdom og har vært reisemål for pilgrimer i flere hundre år. Mange tar turen den dag i dag. Og har du et bygg med så stor nasjonal betydning midt i byen din, er det fort gjort at det gjør noe med stoltheten du føler over å bo der.

Sterke tradisjoner på utdanning.

NTH (Norges Tekniske Høgskole) ble etablert i Trondheim år 1900 og siden den gang har fokus på god og variert utdanning preget byen. Og ikke bare på høyskolenivå. Byen har et godt utvalg av offentlige og private skoler og barnehager, hvor fokuset på høy kvalitet i undervisningen alltid har vært i fokus.

Tradisjonen for mangeårig utdanning er sterkt i byen, her er det hele 14 videregående skoler. Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet, NTNU, er en hjørnesten i Norges tilbud innen høyere utdanning. Trondheim har også høyskoleutdanning innen helsefag og universitetsutdanning innen medisin og medisinsk teknologi.

En aktiv by.

Fysisk aktivitet har alltid hatt en klar stjerne i Trondheim. Rosenborg ballklub er og har vært et av de mest markante og betydningsfulle fotballagene i Norge i årtier. Fokuset strekker seg langt forbi toppidrett, kommunen har et allsidig tilbud til barn med dans, hip-hop, allidrett, skating, teater, bowling og skøyter. Trondheims turnforening står stekt, den har over 2400 medlemmer fra 2 til 90. Basket, ski, svømming – tilbudet er bredt og til alle.

Og rundt byen ligger naturen, allsidig, frodig og vakker, perfekt for gå,- sykkel,- ski,- og løpeturer.

Beliggenhet

Utbyggere i området

Hvorfor kjøpe nybygg?

 • Trygghet og Garantier

  Man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det oftest er ingen større feil. Du har også lovfestet garanti på 5 år.

 • Gode Energiløsninger

  Med miljøvennlige energiløsninger vil du minimere dine energikostnader, samtidig som du drar nytte av et bedre inneklima.

 • Moderne Arkitektur

  Nye boliger har som regel et minimalistisk og rent uttrykk, med mye lys, luft og store åpne planløsninger.

 • Gode Planløsninger

  Nybygg er ofte veldig arealeffektive boliger med store bad og kjøkken. I tillegg kan du skreddersy det meste du måtte ønske, slik at boligen blir tilpasset din smak og behov.

 • Høy Teknisk Standard

  Nybygg kommer med høy teknisk standard på alt av materialer og byggemetoder. Vedlikehold er noe man slipper å gjøre på mange år.

Finn din drømmebolig på eiendom.no

Det siste av nybygg samlet på ett sted.