Ålesund

Ålesund by er kjent for sin vakre jugendstil. Tårn, spir og vakre utsmykninger møter deg. Byen ligger som en døråpner til fjordsystemet på Sunnmøre. Det lokale næringslivet er både lokalt, nasjonalt og internasjonalt orientert. Ålesund er «bygd» på fiske og fangst. Fortsatt er det maritime svært viktig. Ålesund er Norges største fiskerihavn, Norges tredje største containerhavn, Norges fjerde største eksporthavn og har landets tredje største flåte

 • 18,3%

  prisvekst siste 3 år

 • 35 382 kr/kvm

  gjennomsnitt 4. kvartal 2022

 • 34 dager

  gjennomsnittlig salgstid

 • 19 min

  til Ålesund Lufthavn

Litt om Ålesund.

Ålesund blir omtalt som Nordens Venezia og dette er ikke tilfeldig, begge er vakre byer preget av havet. Byen har Norges største sammenhengende konsentrasjonen av bygninger i Jugendstil, noe man paradoksalt nok kan takke ild og flammer for.

I 1904 ble Ålesund rammet av en voldsom brann som la hele byen i aske, og unge arkitekter og håndverkere klarte å gjenreise byen på rekordtid. Uttrykket de valgte var Jugendstil, som gjør at du møtes av tårn, spir og vakre utsmykkinger når du rusler gjennom byen.Ålesund er den største byen i Norge mellom Bergen og Trondheim, og på slutten av 2022 bodde det i overkant av 67 000 mennesker i kommunen. Innbyggerne er godt sammensatt og det samme er boligtilbudet, her finnes det boliger i alt fra ærverdige Jugendstilbygg til moderne leilighetsbygg med tipp topp standard.

En lærerik by.

I Ålesund er skole- og utdanningstilbudet bra helt fra starten. Byen har god barnehagedekning med hele 62 barnehager, og grunnskolen kan skilte med 24 barneskoler og syv ungdomsskoler og det finnes fem offentlige og én privat videregående skole. NTNU i Ålesund, Kunstfagskolen og fagskolen i Ålesund tilbyr variert videreutdanning – barna har ingen grunn til å flytte når de blir eldre.

Et næringsliv med bredt nedslagsfelt.

Det lokale næringslivet i Ålesund er både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Byen er «grunnlagt» på fiske og fangst, og det marine og maritime området er fremdeles svært viktig.

Flere av landets største fiskebedrifter og oppdrettsselskaper holder til i byen. Den gode beliggenheten har gjort Ålesund til Norges største fiskerihavn, Norges tredje største containerhavn, Norges fjerde største eksporthavn og nummer tre i Norge etter registrert flåte, kun etter Oslo og Bergen. Ålesund er sete for Kystverket, Fiskeridirektoratets regionskontor for Region Midt Norge og regionskontoret for Sjøfartsdirektoratet. Byens sentrale rolle i Norsk skipsfart er ikke ubetydelig. Andre større bedrifter i byen er bl.a. Rolls-Royce Marine, Farstad Shipping, Fjordlaks, NCE Maritime og Stokke AS. Ålesund kan også by på mange gode shoppingmuligheter og har et levende sentrum med butikker og spisesteder, som du finner når du vandrer i de vakre gatene. Ønsker du alt på ett sted, går du til Kremmergaarden kjøpesenter eller Amfi Moa Shoppingsenter.

Et kulturliv som matcher omgivelsene.

Ålesund har et rikt og svært allsidig kulturtilbud, her er det noe for alle. Hovedsalen i Parken kulturhus er byens storstue, og brukes flittig til teater, konserter og konferanser. Jugendstilsenteret, KUBE og Middelaldermuseet er med på å skape variasjon.

Idrettstilbudet er minst like bra, Ålesund har en rekke flotte idrettshaller og badeanlegg og hele 21 idrettsklubber med tilbud i alt fra Fotball til cheerleading og bryting. Og rundt byen på alle kanter ligger noe av den mest spektakulære naturen Norge kan by på, med Geirangerfjorden, Atlanterhavsvegen og Sunnmørsalpene like i nærheten. Skiturer og fotturer med fjordutsikt, kajakk og seiling, her kan du velge mellom friluftstilbud i verdensklasse.

Hvorfor kjøpe nybygg?

 • Trygghet og Garantier

  Man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det oftest er ingen større feil. Du har også lovfestet garanti på 5 år.

 • Gode Energiløsninger

  Med miljøvennlige energiløsninger vil du minimere dine energikostnader, samtidig som du drar nytte av et bedre inneklima.

 • Moderne Arkitektur

  Nye boliger har som regel et minimalistisk og rent uttrykk, med mye lys, luft og store åpne planløsninger.

 • Gode Planløsninger

  Nybygg er ofte veldig arealeffektive boliger med store bad og kjøkken. I tillegg kan du skreddersy det meste du måtte ønske, slik at boligen blir tilpasset din smak og behov.

 • Høy Teknisk Standard

  Nybygg kommer med høy teknisk standard på alt av materialer og byggemetoder. Vedlikehold er noe man slipper å gjøre på mange år.

Finn din drømmebolig på eiendom.no

Det siste av nybygg samlet på ett sted.