Drammen

Drammen er Norges største skjulte perle. Slake, frodige åssider på to sider og en bred, stille elv som binder byen sammen i midten. Drammen har hatt en kraftig vekst og har gjennomgått en transformasjon de siste årene, og er en av de raskest voksende byregionene i Norge.

 • 21,8 % prisvekst

  siste 3 år

 • 47 317 kr/kvm

  gjennomsnitt Q4 2022

 • 27 dager

  gjennomsnittlig salgstid

 • 30% rimeligere

  enn Asker/Bærum

 • 30 min

  tog til Oslo sentrum

 • Flytoget

  avgang hvert 20. minutt

Litt om Drammen

Drammen er Norges største skjulte perle. Lett å passere på E6, umulig å ignorere når du er i byen. Slake, frodige åssider på to sider og en bred, stille elv som binder byen sammen i midten. Drammenselva er byens livsnerve, tidligere sterkt forurenset men nå en av landets beste lakseelver og et yndet badested for byens befolkning gjennom hele sommerhalvåret.

Drammen er både by og kommune – den nest største byen på Østlandet og Norges 7. største kommune i folketall. Tettstedet Drammen er landets femte største, og en av de raskest voksende byregionene i Norge.

By i alle retninger.

Opp gjennom årene har den bymessige bebyggelsen i Drammen spredt seg. I dag strekker den seg langt ut over kommunegrensene og inn nabokommunene Lier, Asker, Øvre Eiker og Holmestrand. Innenfor bygrensene strekker bebyggelsen seg både langs åssidene oppover i dalen og utover langs Drammensfjorden. I tillegg har kommunen fire andre tettsteder; Konnerud, Nesbygda, Svelvik og Berger. Og alle stedene har sine egne omgivelser og sitt eget særpreg. Denne allsidigheten skaper en by med en sjelden stor grad av variasjon.

Drammenser og stolt.

Drammen er en by mennesker blir glad i. Byen har en stabil befolkning med mange unge familier. Byen har en bred befolkningssammensetning med stor variasjon i alders-sammensetning og etnisk bakgrunn, dette bidrar til godt sammensatte boligområder med allsidige miljøer. Drammen har en bred sammensetning av boliger, og god tilgang til nye, moderne hjem. Utvalget av eiendommer tilpasset ulike behov, valg og budsjetter er bredt og bra. Det er også flere byutviklingsplaner på gang, som gjør Drammen attraktiv for mennesker og familier som ønsker å bosette seg i et område med fremtidig vekst.

Kunnskap og Kultur – Ja takk begge deler.

Drammen har hatt en kraftig vekst, og dette ser du godt på byens skoletilbud. Drammen har hele 83 barnehager og full dekning – alle som søkte om barnehageplass ved siste hovedopptak fikk tilbud om plass. For småbarnsforeldre er et slikt tilbud et viktig kort i hverdagskabalen. Byen har også 32 grunnskoler, to offentlige videregående skoler og tre private. Drammen har også et godt utdanningstilbud for unge voksne, På Papirbredden Drammen kunnskapspark ligger blant annet Høyskolen i Sørøst-Norge som tilbyr flere studier, blant andre helsefag, økonomi- og ledelsesfag, design, lærerutdanning og statsvitenskap.

Som drammenser får du også et bredt kultur- og fritidstilbud med bl.a. en rekke konserter, teaterforestillinger, museer og utendørsaktiviteter. Byen har et godt utvalg av butikker, restauranter, caféer, tjenester og fritidsaktiviteter – ønsker du å bo i et område med gode og varierte tilbud på alle kanter, er Drammen et godt valg. Og rundt byen venter naturen, med elv, fjord og skog. Når du bor i Drammen, har du god tilgang til alt sammen. Sommer som vinter.

Alt er klart å for et godt liv.

Boliger for alle. Og alle behov.

Beliggenhet

Utbyggere i området

Hvorfor kjøpe nybygg?

 • Trygghet og Garantier

  Man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det oftest er ingen større feil. Du har også lovfestet garanti på 5 år.

 • Gode Energiløsninger

  Med miljøvennlige energiløsninger vil du minimere dine energikostnader, samtidig som du drar nytte av et bedre inneklima.

 • Moderne Arkitektur

  Nye boliger har som regel et minimalistisk og rent uttrykk, med mye lys, luft og store åpne planløsninger.

 • Gode Planløsninger

  Nybygg er ofte veldig arealeffektive boliger med store bad og kjøkken. I tillegg kan du skreddersy det meste du måtte ønske, slik at boligen blir tilpasset din smak og behov.

 • Høy Teknisk Standard

  Nybygg kommer med høy teknisk standard på alt av materialer og byggemetoder. Vedlikehold er noe man slipper å gjøre på mange år.

Finn din drømmebolig på eiendom.no

Det siste av nybygg samlet på ett sted.