Gjøvik

Den hvite by ved Mjøsa ligger vakkert til med fin utsikt over Norges største innsjø. Byen har en herlig småbysjarm med et rikt kulturliv, gode shopping- og restaurantmuligheter med særegne spisesteder, en rekke lokalmatprodusenter, gårdsbutikker og ikke minst nærhet til flotte naturopplevelser.

 • 11,2%

  prisvekst siste 3 år

 • 30 812 kr/kvm

  gjennomsnitt 4. kvartal 2022

 • 51 dager

  gjennomsnittlig salgstid

 • 45 min

  til Lillehammer

 • 1 time

  til Oslo Lufthavn Gardermoen

Litt om Gjøvik.

Gjøvik er et allsidig sted. Både en kommune og en by. Omgitt av dype skoger, likevel kjent som «den hvite by» og hjemhavn til hjuldamperen Skibladner, «Mjøsas hvite Svane».

Beliggende i en av Norges største jordbruksregioner, samtidig et sted med industrielle røtter langt tilbake i tid og som sammen med naboen Raufoss utgjør et av de sterkeste industriteknologiske miljøene i Norge. Med sjarmen til et lite samfunn, samtidig et tettsted med i overkant av 20 000 innbyggere. Nesten uansett hvem du er og hva du foretrekker – det skal godt gjøres å ikke finne noe du liker i Gjøvik.

Lange boligtradisjoner. Fritt frem.

Boligområdene i Gjøvik ble i sin tid i stor grad definert av klasse. Nordbyen var tradisjonelt hjem til borgerskapet, Sørbyen var hjemmene til arbeiderklassen som jobbet i de mange store industribedriftene i og rundt byen, og Hunndalen var et boligområde som utviklet seg i takt med Mustad fabrikker og Totens cellulosefabrikk.

I moderne tid har disse bosettings-mønstrene naturlig nok endret seg drastisk, i dag bosetter mennesker seg basert på preferanser, ikke klassetilhørighet. Gjøvik har et variert og mangfoldig bomiljø. Byen er i vekst, og har et stort utvalg av boliger. Her finnes alt fra leiligheter til eneboliger, tilpasset alle slags budsjetter og behov. Byens fokus på industriteknologisk innovasjon, har bidratt til å gi Gjøvik har et stort utvalg av nye og moderne bygg designet for å møte vår tids krav til miljøvennlighet og energieffektivitet.

En by hvor kunnskap står sterkt.

Gjøvik er et senter for høyere utdanning og har det største studentmiljøet mellom Oslo og Trondheim. Her finner du flere universiteter og høyskoler som tilbyr utdanning på høyt nivå.

Både NTNU og landets største fagskole (Fagskolen Innlandet) har campus på Gjøvik. Gjøvik har flere offentlige skoler og barnehager som tilbyr høy kvalitet på undervisning og oppfølging av barna, samt flere private skoler som tilbyr spesialisert opplæring.

Gjøvik videregående skole er den nest største skolen i Innlandet, og NTNU tilbyr høyere- og lavere-gradsstudier innen helse, media, økonomi og teknologi.

Jobber i mange bransjer.

Gjøvik og regionen rundt har et bredt utvalg av bedrifter med jobbmuligheter innen mange ulike bransjer. Regionen har 200 års erfaring med industrialisering og masseproduksjon, og er en leverandør til det internasjonale markedet.

Dette gjelder alt fra forsvarsindustrien til bildeler, fiskeriredskaper, sportsutstyr, samt IKT og informasjonssikkerhet. Gjøvik har også et bredt utvalg av butikker, restauranter, kafeer, kino, museer og andre servicefasiliteter for et hvert behov. Her finner du også kjøpesenteret CC, som tilbyr et bredt utvalg av produkter og tjenester. Aktiviteten i regionen er høy, variasjonen i jobbtilbud tilsvarende.

Kultur av alle slag.

Gjøvik har et rikt kulturliv og musikktradisjon. Gjøvik er Innlandets musikkhovedstad og hjemsted til legendariske Vazelina Bilopphøggers som gjennom sin 43 !! år lange karriere

Satt regionen solid på Norgeskartet.

Gjøvik kan også by på et stort utvalg av andre kulturaktiviteter, som teater, museer, gallerier, konsertsteder og andre arrangementer. Friluftstilbudet står ikke tilbake for noe, Hunnselva er et sentralt element i bymiljøet og var i tidligere tider selve livsåren til byens tidligere byutvikling. Midt i byen, der elva går ut i Mjøsa, finner du Gjøvik gård med et flott parkanlegg. Like ved, ligger Fastland badeanlegg med blant annet stupetårn og skjermet gruntvannsområde. I samme område finnes også tennisbaner og alpinanlegg på Hovdetoppen. Litt nærmere Mjøsa ligger Gjøvik stadion. Og naturen er tilgjengelig overalt, med Mjøsa og seiling, padling, båt- og badeliv foran, og skogen med tur- og skiløyper samt jakt og fiske like bak. Mjøsdistriket er også som skapt for sykkel – flate og fine veistrekninger gjør at både Lillehammer og Hamar er innen rekkevidde som mål for dagsturen. Og hvis du ikke orker tanken på å sykle tilbake, har distriktet også et godt tilbud av offentlig kommunikasjon.

Hvorfor kjøpe nybygg?

 • Trygghet og Garantier

  Man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det oftest er ingen større feil. Du har også lovfestet garanti på 5 år.

 • Gode Energiløsninger

  Med miljøvennlige energiløsninger vil du minimere dine energikostnader, samtidig som du drar nytte av et bedre inneklima.

 • Moderne Arkitektur

  Nye boliger har som regel et minimalistisk og rent uttrykk, med mye lys, luft og store åpne planløsninger.

 • Gode Planløsninger

  Nybygg er ofte veldig arealeffektive boliger med store bad og kjøkken. I tillegg kan du skreddersy det meste du måtte ønske, slik at boligen blir tilpasset din smak og behov.

 • Høy Teknisk Standard

  Nybygg kommer med høy teknisk standard på alt av materialer og byggemetoder. Vedlikehold er noe man slipper å gjøre på mange år.

Finn din drømmebolig på eiendom.no

Det siste av nybygg samlet på ett sted.