Stavanger

Sammen med Sandnes, Sola og Randaberg er Stavanger landets tredje største byområde med rundt 250 000 innbyggere. Stavanger ansees som en av Europas energihovedsteder, og blir på samme tid ansett for å være den største trehusbyen i Europa. Utvalget av butikker og spisesteder er like bra som det du kan forvente av en by med internasjonalt tilsnitt.

 • 17,9%

  prisvekst siste 3 år

 • 41 000 kr/kvm

  gjennomsnitt 4. kvartal 2022

 • 27 dager

  gjennomsnittlig salgstid

 • 15 min

  til Stavanger Lufthavn

Litt om Stavanger.

Få byer i Norge – eller Europa for den saks skyld – er like allsidige som Stavanger. Sammen

med Sandnes, Sola og Randaberg er Stavanger landets tredje største byområde med rundt 250 000 innbyggere. Samtidig er Stavanger på flere måter Norges viktigste by, det er her selskapene som forvalter og utvikler landets enorme naturressurser holder til. Stavanger ansees som en av Europas energihovedsteder, og blir på samme tid ansett for å være den største trehusbyen i Europa. Byen er en av Norges eldste med en domkirke som ble påbegynt rundt 1100, og samtidig en svært internasjonal og moderne by med en innvandrerandel på over 21%. Bor du i Stavanger, får du stimuli fra alle kanter.

Stavanger = Spennende.

Bebyggelsen i Stavanger matcher byens varierte historie. Byen er som et oppslagsverk i arkitektur fra 1850 og frem til i dag, med stilarter som inkluderer klassisisme, sveitserstil, jugend og funksjonalisme. Stilartene er mikset, både med hverandre og med moderne eiendomsprosjekter. Dette skaper et variert og spennende boligtilbud, og med de planlagte boligprosjektene i og rundt byen vil dette bli enda bedre i fremtiden.

Utvalget av butikker og spisesteder er like bra som det du kan forvente av en by med internasjonalt tilsnitt. De kulturelle arrangementene spenner fra teknologisk innovasjon til gastronomisk nytelse, regionen omtales ofte som Norges svar på Lyon og Gladmatfestivalen er et av byens årlige høydepunkt for matglade. Stavanger har også blitt kåret til Europas kulturhovedstad. I løpet av året blir det arrangert en rekke kulturelle happenings i Stavanger konserthus. Rogaland Teater Folken, som er et studenthus og konsertlokale og drives av studentsamfunnet Folken, arrangeres det bl.a. konserter, revyer, filmklubb, kunstutstilling og debatter. Byen er også vertskap for festivaler som spenner fra humor til kammermusikk, litteratur og jazz.

Fokus på kunnskap og kompetanse. På alle plan.

Som et nasjonalt utviklingsområde for offshore- og energiteknologi har utdanning og utvikling av kompetanse en svært høy stjerne i Stavanger. Og det starter tidlig. Byen har 20 barnehager, 33 barneskoler, 15 ungdomsskoler og åtte videregående skoler. Det er også flere private skoler som reflekterer det internasjonale miljøet‚ med International School of Stavanger, The British International School of Stavanger og Stavanger franske skole. Tilbudet av høyere utdanning er også svært bra, universitetet i Stavanger har om lag 9000 studenter og tre fakulteter som tilbyr flere doktorgradsprogrammer, blant annet innen petroleumsteknologi og offshoreteknologi.

Næringslivet er også like bra som forventet, regionen har en rekke ganger blitt kåret til Norges beste næringslivsregion målt på lønnsomhet, vekst og nyetableringer. For alle som ønsker personlig utvikling, er Stavanger et godt sted å starte.

Sportslige Stavanger.

Sport- og friluftstilbudet i Stavanger står ikke tilbake for noe. Byen har toppklubber innen flere idrettsgrener, bl.a. fotball, ishockey og håndball. Dette er klubber som satser på lokal rekruttering, byen har en rekke idrettslag som driver breddeidrett. Stavanger kan by på flere turn-, idretts- og svømmehaller. For små og store turer i det fri har byens befolkning mye å velge mellom, det ligger en rekke parker og friområder i og utenfor byen. Flere av disse er tilknyttet små og store vann, og kan by på både tur-, løpe- og sykkelstier. Og utenfor byen venter Jærlandskapet, perfekt for lange løpe- og sykkelturer. For mennesker med maritime interesser er Stavanger et rent Mekka, Nordsjøen starter ved bryggekanten.

Beliggenhet

Hvorfor kjøpe nybygg?

 • Trygghet og Garantier

  Man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det oftest er ingen større feil. Du har også lovfestet garanti på 5 år.

 • Gode Energiløsninger

  Med miljøvennlige energiløsninger vil du minimere dine energikostnader, samtidig som du drar nytte av et bedre inneklima.

 • Moderne Arkitektur

  Nye boliger har som regel et minimalistisk og rent uttrykk, med mye lys, luft og store åpne planløsninger.

 • Gode Planløsninger

  Nybygg er ofte veldig arealeffektive boliger med store bad og kjøkken. I tillegg kan du skreddersy det meste du måtte ønske, slik at boligen blir tilpasset din smak og behov.

 • Høy Teknisk Standard

  Nybygg kommer med høy teknisk standard på alt av materialer og byggemetoder. Vedlikehold er noe man slipper å gjøre på mange år.

Finn din drømmebolig på eiendom.no

Det siste av nybygg samlet på ett sted.