Tromsø

Tromsø kommune er den mest folkerike kommunen i Nord-Norge og den niende største. Tromsø har en ung og voksende befolkning, noe som bidrar til et levende og dynamisk samfunn. Tromsø har et rikt kulturliv, med mange konserter, festivaler, teaterforestillinger, utstillinger. Tromsø har et velutviklet næringsliv, godt tilbud innenfor barnehager, skoler, samt videreutdanning og høy kvalitet på undervisningen.

 • 14,3% prisvekst

  siste 3 år

 • 52 643 kr/kvm

  i gjennomsnitt Q4 2022

 • 59 dager

  salgstid

 • 10 min

  til Tromsø Lufthavn fra Sentrum

Litt om Tromsø.

Ingen andre Norske byer er som Tromsø. En av verdens nordligste isfrie havner og fra gammelt av porten til ishavet, det var herfra mange av polarfarerne dro ut. Verdiene de tok med tilbake var betydelige og gav Tromsø navnet Nordens Paris, ikke fordi byene lignet, men verdier i omløp var så store at kvinner i ishavsbyen bestilte klær direkte fra den Franske hovedstaden. Tiden for ishavspionérer er over for lengst. Men litt av ånden deres henger igjen – Tromsø er en by preget av tiltakslyst, livsgnist og høy aktivitet på alle områder.

Tromsø består av tre tettsteder: Tromsø, Tromsdalen og Kvaløysletta. Sentrum av byen ligger på sørsiden av Tromsøya. Store deler av øya er bebygd, men det er fremdeles flotte friområder langs høydedraget som strekker seg fra nord mot sør på toppen av øya.

Kommunen er den mest folkerike i Nord-Norge og den niende største kommunen i Norge. Per 3. kvartal 2022 hadde Tromsø kommune 77 765 innbyggere, hvor 89% av disse var bosatt i tettsteder. Tromsø har en ung befolkning i vekst, som skaper et levende og dynamisk samfunn.

Variert, nytt og gammelt.

Tromsø har et bredt utvalg av boliger, fra moderne og nye leiligheter til eldre småhusbebyggelse i rolige strøk utenfor sentrum. Det er også mange planer for videre boligutvikling, mangfoldet av spennende boliger å velge mellom vil bare bli større i årene som kommer. Sentrum preges av en rekke karakterbygg som vitner om byens stolte historie, Domkirken, Vår Frue Kirke, Verdensteateret og Skansen er noen av dem. Også nyere tilskudd i sentrum er med på å formidle kulturarven, Perspektivet Museum, Polarmuseet og Polaria får tusenvis av besøkende hvert år.

En by med blikket fremover.

Sin stolte historie til tross, Tromsø er en by som er minst like opptatt av fremtid som fortid.

Byen har et stort og godt utvalg av barnehager og skoler med sterkt fokus på kvalitet i alle ledd. Tromsø har blitt et populært studiested for høyere utdanning, hvor UiT Norges arktiske universitet har åtte svært velrennomerte fakulteter. Utdanningstilbudet strekker seg også forbi det akademiske; Kunstakademiet i Tromsø, Utdanningshuset, Imente Fagskole og Exto offshoreutdanning, er noen av de andre institusjonene som er med på å gi byen et rikt og variert studentmiljø.

Byens næringsliv er velutviklet, med god balanse mellom offentlig og privat sektor. Tromsø er en utpreget tjenesteytingskommune med noe over 3/4 av kommunens yrkesaktive ansatt i offentlig og privat tjenesteyting eller forretningsvirksomhet. Offentlige arbeidsplasser utgjør 50 % av arbeidsplassene. Byens største arbeidsplasser er UiT Norges arktiske universitet og Universitetssykehuset Nord-Norge. De to største bedriftene målt i omsetning med hovedkontor i Tromsø er Sparebank 1 Nord-Norge og Norges Råfiskelag. Norsk Polarinstitutt, Nordlysobservatoriet og to bedrifter tilknyttet Kongsberg Gruppen har også hovedkontor i polarbyen.

Kulturtilbud på alle kanter.

I Tromsø får du et godt utvalg av butikker, restauranter og andre servicefasiliteter, fra steder med røtter fra 1800-tallet til helt nye. Byen har et rikt kulturliv, med konserter, teaterforestillinger og andre arrangementer. Byen huser bl.a. Hålogaland Teater, Nordnorsk Opera og symfoniorkester og er hjem for flere store festivaler, med Tromsø internasjonale Filmfestival, Døgnvillfestivalen og Insomniafestivalen som gode eksempler. Byen har et flott kinotilbud og stort bibliotek.

Og rundt på alle kanter ligger naturen, med eventyrlig gode tilbud i alt fra tindevandring, toppturer, langrenn, alpint, fiske og båtliv. Og når været tvinger Tromsøfolket innendørs, har Tromsø en rekke idrettshaller og ishaller, samt kunstisbane. Trømsøbadet kan by på 50 meters svømmebasseng, diverse lekeaktiviteter og stor klatrevegg.

Beliggenhet

Hvorfor kjøpe nybygg?

 • Trygghet og Garantier

  Man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det oftest er ingen større feil. Du har også lovfestet garanti på 5 år.

 • Gode Energiløsninger

  Med miljøvennlige energiløsninger vil du minimere dine energikostnader, samtidig som du drar nytte av et bedre inneklima.

 • Moderne Arkitektur

  Nye boliger har som regel et minimalistisk og rent uttrykk, med mye lys, luft og store åpne planløsninger.

 • Gode Planløsninger

  Nybygg er ofte veldig arealeffektive boliger med store bad og kjøkken. I tillegg kan du skreddersy det meste du måtte ønske, slik at boligen blir tilpasset din smak og behov.

 • Høy Teknisk Standard

  Nybygg kommer med høy teknisk standard på alt av materialer og byggemetoder. Vedlikehold er noe man slipper å gjøre på mange år.

Finn din drømmebolig på eiendom.no

Det siste av nybygg samlet på ett sted.