Bergen

Bergen ligger naturskjønt til på Bergenshalvøya omgitt av «De syv fjell». Byen har et variert utvalg av boliger, fra historiske trehus til moderne leiligheter, og byen har også en rekke planer og prosjekter for å utvikle eiendomssektoren videre. Bergen er hjem til en rekke viktige næringer, som teknologi og maritim næring og har et sterkt arbeidsmarked. Byen har et bredt utdanningstilbud og er kjent for sine mange kulturelle arrangementer.

 • 16,2%

  prisvekst siste 3 år

 • 48 381 kr/kvm

  gjennomsnitt 4. kvartal 2022

 • 36 dager

  gjennomsnittlig salgstid

 • 18 min

  til Flesland Lufthavn

Litt om Bergen.

«Eg e ikkje fra Norge, eg e fra Bergen» er en uttalelse som på en humoristisk måte skal forklare en bergensers helt spesielle forhold til byen sin. Sikkert en massiv overdrivelse men sannsynligvis også basert på et snev av sannhet – få, hvis noe andre Norske byer, har samme grad av særpreg og individuell egenart. For Bergen er noe helt for seg selv. Byen ligger i bunnen av en trang fjordarm og omkranset av syv høye fjell, og er på mange måter diktert av omgivelsene. Tettstedet Bergen er Norges nest største by med i underkant av 300 000 innbyggere og opplever en kraftig befolkningsvekst. Halvparten av veksten kommer fra fødselsoverskudd, Bergensere tror på fremtiden. Byen har en ung befolkning, hvor en stor andel av disse har høyere utdanning. Dette skaper et livlig, aktivt og engasjerende lokalsamfunn.

I Bergen bor du bra.

Bergen er en by preget av at befolkningen vokser, og har høy aktivitet innen alt fra næringsliv og forskning til turisme og utdanningsinstitusjoner. Og dette reflekteres naturlig nok i boligtilbudet. Bergen har et variert utvalg av boliger, fra historiske trehus til moderne leiligheter. Byen har også en rekke planer for å utvikle boligtilbudet ytterligere, flere prosjekter er på tegneblokka. Det er et godt utvalg av barnehager og skoler, og Bergen er også en aktør av internasjonalt format innen høyere utdanning. Universitetet i Bergen har rundt 15 000 studenter, og de fire statlige høyskolene Norges handelshøyskole, Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Sjøkrigsskolen ligger også her. Det er også en rekke private høyskoler som er lokalisert i Bergen, disse har til sammen rundt 30 000 studenter i året.

Slik blir tallenes tale krystallklar – I Bergen spiller kunnskap og kompetanse en avgjørende rolle.

Stolt fortid, spennende fremtid.

Byens historiske hjerte er sentrert rundt Vågen. Byen var Nordens største by frem til 1600-tallet og har håndfaste bevis på dette, Mariakirken er fra 1100-tallet, mens Bergenhus med Håkonshallen og Rosenkrantztårnet er fra middelalderen. Bryggen er også sentral, det var herfra den Hanseatiske handelsvirksomheten ble drevet. Bryggen er den tredje mest besøkte turistattraksjonen i Norge, består av 61 fredete bygninger og er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Samtidig er Bergen også en svært fremtidsrettet by med internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer innen marine, maritime og petroleumsrelaterte forskningsmiljøer. Byen har et sterkt og allsidig næringsliv, som bl.a. inkluderer bank, forsikring, bygg og anlegg, handel og tjenesteyting, høyteknologi, massemedier, næringsmiddelindustri, reiseliv og transport.

Kulturell, aktiv og allsidig.

I Bergen står også Kulturen stødig. Festspillene har rundt 160 arrangementer over to uker. Den er en av Europas ledende kulturfestivaler, og samtidig Nordens største musikk- og teaterfestival. Byen kan også by på en rekke kulturtilbud av det lettbente slaget, med et rikt miljø innen revyer, konserter, stand-up show og teatre.

Tilbudet innen sport og friluft er også helt på høyden, fotballklubben og byens felles hjertebarn Brann, har vært en markant aktør i Norsk fotball siden den ble etablert i 1908. Samtidig har Bergen også et godt breddetilbud innen sport og friluftsliv til barn og unge. Og når en bergenser ønsker en liten pause fra en av landets mest pulserende byer, ligger fjellene og havet og venter. Joggesko, sykkel, gåtur eller en tur på fjorden? Tilbudet er like lett tilgjengelig som det er allsidig.

Beliggenhet

Hvorfor kjøpe nybygg?

 • Trygghet og Garantier

  Man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det oftest er ingen større feil. Du har også lovfestet garanti på 5 år.

 • Gode Energiløsninger

  Med miljøvennlige energiløsninger vil du minimere dine energikostnader, samtidig som du drar nytte av et bedre inneklima.

 • Moderne Arkitektur

  Nye boliger har som regel et minimalistisk og rent uttrykk, med mye lys, luft og store åpne planløsninger.

 • Gode Planløsninger

  Nybygg er ofte veldig arealeffektive boliger med store bad og kjøkken. I tillegg kan du skreddersy det meste du måtte ønske, slik at boligen blir tilpasset din smak og behov.

 • Høy Teknisk Standard

  Nybygg kommer med høy teknisk standard på alt av materialer og byggemetoder. Vedlikehold er noe man slipper å gjøre på mange år.

Finn din drømmebolig på eiendom.no

Det siste av nybygg samlet på ett sted.