Hamar

Ikke bare kan Hamar skryte av Storhamar Hockey, Ham-Kam, Fart og håndballaget Storhamar, her finner du et godt utvalg av butikker, caféer, restauranter og andre servicefasiliteter og ikke minst gode utdanningsmuligheter, et sterkt næringsliv og variert arbeidsmarked. Hamar er et god sted å vokse opp og bo

 • 14,2%

  prisvekst siste 3 år

 • 39 891 kr/kvm

  gjennomsnitt 4. kvartal 2022

 • 40 dager

  gjennomsnittlig salgstid

 • 1 time

  til Oslo Lufthavn Gardermoen

Litt om Hamar

Hamar ligger ved Mjøsa og er selve hjertet i et av Norges mest produktive jordbruksområder.

Det flate landskapet, jordsmonnet og det gunstige klimaet er som skapt for matproduksjon.

Og slik har det vært i årtusener, det har bodd mennesker i regionen i ca. 4000 år.

Hamar hadde stor betydning i Vikingtiden, det har blitt gjort funn av en mynt datert til år 1050, denne bar myntmesterens navn, Olafr á Hamarkaupangr og var stemplet med Haraldr Rex.

Som by vokste Hamar seg sterk fra slutten av 1800-tallet, mye takket være næringsmiddelindustrien og verkstedindustri som var tilknyttet landbruket i distriktet. Kommunen fikk sin nåværende form i 1992, og Hamar by er i dag bostedet til ca. 29 000 Hedmarkinger. Med blikket rettet fremover, og stolt og viktig historie i ryggen.

En by det er fint å bo i

Hamar har et variert botilbud, alt fra boliger med landlig beliggenhet til mer sentrumsnære hjem fordelt på eneboliger, rekkehus og leiligheter. Her finner man noe for enhver smak og behov. Det er også flere boligprosjekter under utvikling.

Hamar har et godt utvalg av butikker, caféer, restauranter og andre servicefasiliteter. Mjøsfronten er et flott tilskudd til byen. Her finner du matservering og samlingspunkter for alle aldersgrupper. Her kan du slappe av i en hengekøye og bare «være» eller prøve en matbit fra en av foodtruck’ene. I sommerperioden fylles området med aktiviteter både på land og til vanns. Her kan du teste ut en vannsportaktivitet, ta en treningsøkt eller en tur i badstu på Mjøsa, Av aktiviteter som tilbys kan nevnes; Seaside Cable Park, Actic utendørs Trening, Utendørs Padle, Skateområde, Aktivitetshus med bl.a. yoga, Mini tennis og brettball.

Næringslivet i byen er sterkt og skaper et variert arbeidsmarked. Hamar kommune har et sterkt fokus på samarbeid mellom næringslivet, det offentlige og utdannings- og forskningssektoren. Dette skal gi en positiv effekt og sørge for at Hamar lykkes med målsetningene sine, som bl.a. inkluderer høy sysselsettingsvekst, stor innovasjonsaktivitet og et sterkt sentrum med et rikt mangfold av virksomheter.

Et godt sted å lære - I alle aldre

Hamar har et godt utviklet og velfungerende utdanningssystem, med gode lærerkrefter både barn, ungdom og unge voksne kan ha glede av. 17 offentlige og 10 private barnehager, 10 barneskoler, tre ungdomsskoler og tre videregående.

Steinerskolen på Hedmarken ligger like over bygrensen, og tilbyr undervisning både på barne- og ungdomstrinnet. Hamar kan også skilte med to folkehøyskoler. På Hamar ligger også Høgskolen i innlandet som tilbyr variert utdanning fra bachelor- og helt opp til doktogradsnivå.

Rik kultur og full fart

Hamar har et rikt og svært variert kulturliv. Her finnes det bokstavelig talt noe for alle. Flere museer, teatre, konserter og arrangementer i alle slag og former.

Kunstbanken, Kirsten Flagstad museum, Norsk Jernbanemuseum, Hamar Music Festival, Middelalderfestivalen, Move dansefestival, Oktoberfest – dette er bare noen av stedene og arrangementene innbyggerne kan glede seg over i løpet av året. Idretten står også sterkt. Byen havnet for alvor på kartet i Vinter-OL i 1994 og har blitt der, Vikingskipet er en idrettsarena med internasjonale kvaliteter. Hamar kan by på idrettstilbud de aller fleste former, både på topp- og breddenivå. Ishockey, Håndball, fotball, Idrettslag, ski, Amerikansk fotball, Judo, motorsport og fallskjermhopping ­– i mjøsbyen kan du både utøve og se på det aller meste. Og rundt byen ligger naturen like ved, både til lands og til vanns. Med sykling, gåturer, båtsport, jakt, fiske bær- og sopplukking. Hedmarkinger er kjent som rolige og sindige mennesker. Men det er før de får kledd på seg tur- og sportsantrekket.

Beliggenhet

Hvorfor kjøpe nybygg?

 • Trygghet og Garantier

  Man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det oftest er ingen større feil. Du har også lovfestet garanti på 5 år.

 • Gode Energiløsninger

  Med miljøvennlige energiløsninger vil du minimere dine energikostnader, samtidig som du drar nytte av et bedre inneklima.

 • Moderne Arkitektur

  Nye boliger har som regel et minimalistisk og rent uttrykk, med mye lys, luft og store åpne planløsninger.

 • Gode Planløsninger

  Nybygg er ofte veldig arealeffektive boliger med store bad og kjøkken. I tillegg kan du skreddersy det meste du måtte ønske, slik at boligen blir tilpasset din smak og behov.

 • Høy Teknisk Standard

  Nybygg kommer med høy teknisk standard på alt av materialer og byggemetoder. Vedlikehold er noe man slipper å gjøre på mange år.

Finn din drømmebolig på eiendom.no

Det siste av nybygg samlet på ett sted.