Kristiansand

Kristiansand er Norges sjette største med 115 527 innbyggere. Byen har et stort antall planer og prosjekter som er under utvikling både i byen og områdene rundt. Byen har et stort og variert næringsliv og et rikt kulturliv.

 • 22,8%

  prisvekst siste 3 år

 • 34 224 kr/kvm

  gjennomsnitt 4. kvartal 2022

 • 48 dager

  gjennomsnittlig salgstid

 • 20 min

  til Kjevik Lufthavn

Litt om Kristiansand.

For mange er Kristiansand ensbetydende med sommerbyen – noe den på mange måter også er. «Det bløde Sørland», solgangsbris, holmer, skjær, båt- og badeliv, dyrepark, sjørøverskip og Fiskebrygge. Samtidig er byen så mye mer. Kristiansand er både en by og en kommune, Norges åttende største tettsted og et aktivt, levende og moderne lokalsamfunn med ca. 65 000 innbyggere i starten av 2022. Innbyggerne i Kristiansand er jevnt spredt over alle aldersgrupper, som gjør byen til et godt sted å bo for alle.

Historisk, klassisk, ny og moderne.

Kristiansand ble grunnlagt av Kristian IV i 1641 men området har vært bebodd svært mye lenger. Arkeologer har funnet et godt bevart kvinneskjelett datert 6500 år f.Kr, som gjør Kristiansand-området til et av de tidligst bosatte stedene i Norge. Byen har en rekke unike bygninger, flere av dem ekstraordinært vakre og med stor historisk betydning. Spennet mellom de ulike bygningene og boligene i byen er stort, det finnes et rikt utvalg av moderne hjem og flere vil det bli. Det er flere konkrete planer og prosjekter som er under utvikling, både i byen og områdene rundt. Dette skal ikke bare gi byens innbyggere flere boliger å velge mellom – det skal også øke levestandarden og utvikle byen som helhet.

I Kristiansand står kunnskap sterkt.

Kristiansand har et godt og variert utdanningstilbud, helt fra barnehagenivå og opp til høyere utdanning. Universitetet i Agder har rundt 10 000 studenter, 7500 av disse i Kristiansand. Sørlandets kunnskapspark ligger på Gimlemoen, her ligger det en rekke virksomheter med en faglig tilknytning til universitetet. Og en by med så mye akademisk aktivitet vil skape et levende, aktivt og allsidig samfunn.

Et allsidig og aktivt næringsliv.

Kristiansand har et stort og variert næringsliv, med flere store arbeidsgivere og gode jobbmuligheter. I byen utvikles og produseres det alt fra iskrem og øl til raffinert ferrosilisium og utstyr til det internasjonale offshoremarkedet, i tillegg er det offentlige en viktig arbeidsgiver, og byen har også et stort tilbud av butikker, caféer, spisesteder og servicetilbud. Her finnes det også gode jobbmuligheter. I Kristiansand kan du spille på mange strenger.

Kristiansand = sterkt kulturliv.

I Kristiansand har innbyggerne glede av et svært allsidig kulturliv med flere museer, gallerier, teatre og konserter. Kristiansand kommune har blitt kåret til «Norges kulturkommune», og Kristiansand Symfoniorkester har ca. 65 heltidsansatte musikere. Symfoniorkesteret er en del av Kilden teater- og konserthus, som sammen med Kilden Teater, Kilden Opera og Kilden kultur gir byen er rikt og variert kulturtilbud.

Sport står også sterkt, Start er en fotballklubb av nasjonalt format, og byen har også bl.a. gode tilbud til håndball-, basketball-, og volleyballinteresserte. Helt fra nybegynner til avansert nivå. Og rundt hele byen ligger den vakre og allsidige naturen og venter. Stier, parker, strandpromenader, fjell, knauser og svaberg. Perfekt til både rusleturer, joggeturer og sykkelturer. Flott hele året, og fantastisk i godvær. Da kommer også havet og øyriket utenfor til sin rett.

Flott hele året og suveren i godvær.

Beliggenhet

Hvorfor kjøpe nybygg?

 • Trygghet og Garantier

  Man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det oftest er ingen større feil. Du har også lovfestet garanti på 5 år.

 • Gode Energiløsninger

  Med miljøvennlige energiløsninger vil du minimere dine energikostnader, samtidig som du drar nytte av et bedre inneklima.

 • Moderne Arkitektur

  Nye boliger har som regel et minimalistisk og rent uttrykk, med mye lys, luft og store åpne planløsninger.

 • Gode Planløsninger

  Nybygg er ofte veldig arealeffektive boliger med store bad og kjøkken. I tillegg kan du skreddersy det meste du måtte ønske, slik at boligen blir tilpasset din smak og behov.

 • Høy Teknisk Standard

  Nybygg kommer med høy teknisk standard på alt av materialer og byggemetoder. Vedlikehold er noe man slipper å gjøre på mange år.

Finn din drømmebolig på eiendom.no

Det siste av nybygg samlet på ett sted.